Lektorka anglického jazyka

… aneb Když se role učitele a studenta obrátí

Gymnázium Pacov přivítalo v září novou lektorku anglického jazyka, rodilou mluvčí Carrie, která pochází ze Spojených států. Tři nejstarší ročníky mají možnost s ní absolvovat jednu hodinu výuky angličtiny týdně. Carrie je velmi příjemná dáma, která ví, jak studenty vtáhnout do výuky. Na jeden den se ale jejich role obrátily, Dvě skupiny studentů oktávy vyrazily se svou lektorkou na procházku, aby jí seznámili s naším městem. A zde jsou dojmy obou stran

Carrie L Mills, lektorka (překlad Ing. Blanka Vondrášová):

Okouzlující a překrásné město Pacov

Dnes jsem měla tu čest, že mě studenti oktávy gymnázia provedli po krásném městě Pacově, kde jsem přijala post učitelky konverzací v angličtině. Když jsme se chystali vyrazit ven do proměnlivého počasí, jejich obličeje vyjadřovaly nejen vzrušení z očekávání, jaký bude můj dojem z historického města, ale také možná obavy, že neznají historii svého města tolik, kolik by chtěli. Provedli mě postupně okolo hlavních symbolů města, které byly působivé – šli jsme nejprve k baroknímu římskokatolickému kostelu na náměstí a k zámku, kde se nachází muzeum A. Sovy, městská knihovna, některé kanceláře radnice města a velká síň, která může být využívána ke svatbám a jiným veřejným událostem. Následovala cesta k městskému parku, který je připojen k zadní straně zámku a k oběma budovám místní základní školy. Byla jsem opravdu ráda, že jsou děti hrdé na své město a zajímají se o jeho budoucnost. Odvedly skvělou práci, když mi povyprávěly jak o historii a budoucnosti Pacova, tak i o tom, jak jsou rády, že žijí právě zde. Užívám si s nimi každou chvíli a přeji jim úspěch v jejich budoucnosti. Věřím, že s jejich inteligencí a otevřeností, se kterou komunikují anglicky, dojdou daleko. Ať už doma nebo v zahraničí, jejich dovednosti v angličtině jim poslouží dobře.)

Studenti oktávy:

Ve čtvrtek 10. října měla naše třída za úkol seznámit Carrie s nejznámějšími památkami a stručnou historií Pacova. Naše prohlídka města začala samozřejmě na náměstí Svobody, kde jsme si prohlédli kostel sv. Archanděla Michaela z 13. století. Tady jsme se na naší cestě zastavili asi nejdéle, protože Carrie tato stavba velmi zaujala. Poté jsme pokračovali kolem zámecké kaple až na dolní nádvoří pacovského zámku. Doufáme, že se Carrie náš malý výlet po krásách Pacova líbil a dozvěděla se něco nového. (Jan Smolek)

Ve čtvrtek 10. října vyrazila pacovská oktáva na netradiční hodinu angličtiny s rodilou mluvčí Carrie. Hlavním cílem bylo ukázat jí naše rodné město. Procházka začala ve Spálené ulici ukázkou barokních domů, které tvoří nedílnou součást historie Pacova. Dále naše kroky směřovaly kolem areálu ZŠ Za Branou do Zámeckého parku. Zde jsme Carrie zavedli k nejvýznamnějšímu stromu v parku, čímž je „Rozkošák“. Tento neobvyklý strom ji velice zaujal. Procházka pokračovala skrz barevný podzimní park až na náměstí. Ve středu města jsme se zastavili u druhého areálu ZŠ Pacov, u radnice a sochy sv. Václava. Zde se naše cesta chýlila ke konci a ve zbytku času byl prostor říci si něco o možnostech volnočasových aktivit v Pacově. Tímto bychom chtěli Carrie poděkovat za příjemně strávený čas a také doufáme, že ji tato speciální hodina s námi bavila a užila si ji stejně jako my. (Kateřina Kotlíková, Eliška Plášilová)

Po pacovských památkách se studenty oktávy poprvé 🙂
Se studenty oktávy po pacovských památkách podruhé 🙂
To top