Sportovně-turistický kurz 2021

5. června 2021 se třídy sexta a septima vydaly na letní kurz. Sportovně-turistický kurz je pravidelnou akcí naší školy, které se obvykle účastní studenti druhého ročníku. Loňský rok nám v podobných aktivitách nepřál, ale vše jsme si mohli vynahradit na konci tohoto školního roku.

V sobotu ráno jsme se všichni sešli u školy, abychom odevzdali kola a batohy k přepravě. Poté jsme vyrazili vlakem z Pacova do Černé v Pošumaví. Po přestupech v Táboře a v Českých Budějovicích jsme po obědě dorazili do cíle. Zde jsme nasedli na kola a dojeli do Frymburku, kde jsme byli po dobu čtyř dní ubytováni. V těchto dnech jsme podnikli několik cyklistických výletů okolo Lipna, někteří z nás měli možnost opěvovat krásy Plešného jezera. Počasí nám, až na první den, kdy jsme cestou na ubytování zmokli, přálo, dokonce jsme se i opálili. Čtvrtý den ráno jsme nasedli na kola a přemístili jsme se do Vyššího Brodu. Začala druhá část našeho kurzu. Opustili jsme asfaltové silnice, nalodili jsme se na rafty a kanoe a pokračovali po vodě do kempu Vltava. Cestou jsme sice promokli, ale o zábavu bylo postaráno. Další den jsme pokračovali do kempu v Českém Krumlově. Zde jsme strávili i poslední společnou noc. V pátek jsme dorazili do Zlaté Koruny, kde jsme zakončili naši cestu. Nasedli jsme na vlak a vydali se na cestu domů.

Kurz jsme si všichni, studenti i učitelé, opravdu užili. Přálo nám počasí, byla zábava a všichni jsme se vrátili domů spokojení. Děkujeme učitelům Pavlu Roubalovi, Šárce Vitovské a Petru Filipovi za jejich ochotu a přístup. Bylo to super a určitě budeme všichni na tento kurz rádi vzpomínat.

Kateřina Jaklová, sexta

Sportovně-turistický kurz (sexta a septima)

Více fotografií na fb stránkách školy: https://www.facebook.com/media/set?vanity=gpacov&set=a.3942793419123074

To top