Úspěchy v olympiádách – okresní kola

Školní rok 2014/2015. 

Německý jazyk

22. ledna se v Pelhřimově konalo okresní kolo Konverzační soutěže v německém jazyce. V kategorii III.A za nás Nikola Stupková ze septimy vybojovala 2. místo. Blahopřejeme!

Český jazyk

V pátek 13. února 2015 proběhlo v Pelhřimově okresní kolo Olympiády z českého jazyka. Naší školu úspěšně reprezentovaly Štěpánka Zajícová ze septimy a Míša Kropáčková z oktávy. V konkurenci sedmi středních škol obsadila Štěpánka Zajícová v soutěži 1. místo a postupuje do krajského kola, které se bude konat 9. dubna ve Žďáru nad Sázavou. Blahopřejeme a držíme palce!

Zeměpis

17.února proběhlo okresní kolo Zeměpisné olympiády. Ve starší kategorii vybojovali Dan Vnouček 5. místo a Filip Aron 7. místo. V kategorii mladších studentů obsadil Martin Šíma z kvarty v konkurenci 12 soutěžících krásné 3. místo. Všem blahopřejeme!

Anglický jazyk

18. února proběhlo okresní kolo Konverzační soutěže v anglickém jazyce v kategorii II.B. Studentka tercie Vivien Šindelářová v něm obsadila 3. místo. O týden později se konalo okresní kolo stejné soutěže v kategorii III.A. Ani tady se studenti GyPa neztratili: Štěpánka Zajícová ze septimy se umístila na krásném 4. místě a Matěj Rašek ze sexty obsadil 7. místo. Všem blahopřejeme!

Matematika

Ve čtvrtek 8.dubna vyrazili Markéta Zajícová a Vašek Fabík potrápit své mozkové závity na matematickou olympiádu do Pelhřimova. Markétě se ten den dařilo a obsadila 4. místo. Oběma děkujeme a blahopřejeme!

To top